Quantcast
Στον «αέρα» εκσυγχρονισμός F-16 και φρεγάτες Fremm - Τι γράφει η Figaro - enikonomia.gr
share

Στον «αέρα» εκσυγχρονισμός F-16 και φρεγάτες Fremm – Τι γράφει η Figaro

δημοσιεύτηκε:

Στον “αέρα” φαίνεται να είναι ο εκσυγχρονισμός των 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η συμφωνία για τις φρεγάτες Fremm.

Όλοι περίμεναν μόλις ανακοινώθηκε η απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ότι η τελική συμφωνία ήταν κοντά.

Ωστόσο, με την ολοκλήρωση της τετράωρης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ και την ανακοίνωση του Μαξίμου δεν υπήρχαν οι ανακοινώσεις που αναμένονταν.

Όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, “η συζήτηση θα συνεχιστεί”. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί πολύ σύντομα, αφού στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία για να δοθεί απάντηση από την ελληνική πλευρά για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Ίδια παραμένει η κατάσταση και για τις φρεγάτες Fremm. Το μόνο που αποφασίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι η συμφωνία τεχνικής υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27.

Για τις φρεγάτες Fremm η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Από τη μία ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης έχει ανακοινώσει ότι γίνονται συζητήσεις και από τη Γαλλία μεταδίδεται άλλο κλίμα. Το ίδιο που υπάρχει και στο ΥΠΕΘΑ, όπου άλλες πηγές εκτός αυτών του ΑΝΥΕΘΑ αναφέρουν ότι το θέμα Fremm είναι “θεωρητικό”. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα “παραχώρησης” πλοίων στο ελληνικό ΠΝ.

Πηγή: Militaire.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.