Quantcast
Βρυχάται η Γερμανία - Επιθετικό δημοσίευμα από το Spiegel για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Βρυχάται η Γερμανία – Επιθετικό δημοσίευμα από το Spiegel για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

OΌλαφ Σολτς καλείται να δώσει εξηγήσεις στη Γερμανική Βουλή, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel το οποίο έκανε λόγο για συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία με αντάλλαγμα τη στήριξη στο ζήτημα τουελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ANT1 στο Βερολίνο το Φιλελεύθερο κόμμα που κρατάει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς μετά από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μιλάει για συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, έτσι ώστε η γαλλική πλευρά να στηρίξει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους.

Μάλιστα το Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις του Ότο Φρίγκελ που είναι ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων ο οποίος λέει πως «η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να φέρει μια συμφωνία που μυρίζει ύποπτα υπέρ των γαλλικών ναυπηγείων και κατά των Γερμανών φορολογούμενων. Η κυβέρνηση είτε δεν γνώριζε αυτή τη συμπαιγνία είτε το γνώριζε και δεν μας ενημέρωσε. Ελπίζω η κυβέρνηση να αποτρέψει μια τέτοια συμφωνία. Παράλληλα, ζητάμε αύριο από τον Όλαφ Σόλτς και πριν φύγει για τις Βρυξέλλες για το Eurogroup να δώσει εξηγήσεις για το εάν υπάρχει τέτοια συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα». Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό υπάρχει μεγάλη δυσπιστία απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο από τους Γερμανούς βουλευτές καθώς πιστεύουν ότι μπροστά στην αλληλεγγύη βάζει τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Handelsblatt: Αυτοί είναι οι Γερμανικοί όροι για το ελληνικό χρέος

Όπως είπε ο ανταποκριτής του ANT1, στο αυριανό της φύλλο η Handelsblatt θα δημοσιεύσει τις θέσεις του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες θα πάει ο Όλαφ Σολτς στο Eurogroup και θα αφορούν το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Γερμανία θέλει να συνδέεται οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους με αυστηρούς όρους. Παράλληλα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι αντίθετο με τις γαλλικές προτάσεις για ρήτρα ανάπτυξης και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αυτοματισμός». Παράλληλα στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος για τακτικό έλεγχο των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας και όπως σχολιάζει η εφημερίδα «όλα θυμίζουν Σόιμπλε».

Δείτε το βίντεο του ANT1


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.