Quantcast
Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα.», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, ανέκαθεν έμεινα πιστός στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Η Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης.Επομένως ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου. Κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έπραξα», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Υπερασπιστήκατε την Ελλάδα και έτσι υπερασπιστήκατε την ενότητα και τη συνοχή της ΕΕ και της ευρωζώνης.», σημείωσε.

«Η ΕΕ έχει ανάγκη την Ελλάδα, πέραν των άλλων και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Καλως ορίσατε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.