Quantcast
Γεωργούσης στον Realfm 97,8: Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η στρατιωτική ισχύς της χώρας μας επιτρέπουν ισχυρή αποτροπή απέναντι στην τουρκική απειλή - enikonomia.gr
share

Γεωργούσης στον Realfm 97,8: Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η στρατιωτική ισχύς της χώρας μας επιτρέπουν ισχυρή αποτροπή απέναντι στην τουρκική απειλή

δημοσιεύτηκε:

“Θα ήταν λάθος και ουτοπία αν ισχυριστεί κάποιος ότι μια οικονομική κρίση οχτώ ετών δεν έχει επηρεάσει τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων” δήλωσε ο Ευάγγελος Γεωργούσης, Πτέραρχος εν αποστρατεία, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπάρχει μια επίδραση, υπάρχει μια σχετική διαχείριση σε σημείο που να κρατούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις και η στρατιωτική ισχύς της χώρας σε ικανοποιητικό επίπεδο, που επιτρέπει στη χώρα να έχει ισχυρή αποτροπή απέναντι στην τουρκική απειλή. Από την άλλη μεριά έχουμε απειλή από την Τουρκία, η οποία εξοπλίζεται σε υψηλό ποσοστό του προϋπολογισμού της, αλλά μετά το πραξικόπημα ο παράγων άνθρωπος στο συσχετισμό των δυνάμεων στην Τουρκία, έχει υποστεί μεγάλη επίδραση. Το συνολικό δυναμικό ισχύος τους στρατιωτικού κομματιού της Τουρκίας έχει υποστεί μία σχετική επίπτωση” τόνισε.

“Η χώρα μας είναι αναγκασμένη να βασίζεται στον αέρα και τη θάλασσα, δεν μπορεί να βασιστεί αλλού για να κάνει αποτροπή. Τα μεγάλα μας εθνικά συμφέροντα θα διακυβευτούν στη θάλασσα και τον αέρα. Η Τουρκία εξοπλίζεται σε αυτούς τους δύο τομείς” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.