Quantcast
Παπαδημούλης: Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει ανακάμψει και η έξοδος από τα μνημόνια θα γίνει τον Αύγουστο, όπως καταγράφεται από όλες τις μεριές. Προληπτική γραμμή δεν συζητείται πουθενά παρά μόνο στην Ελλάδα, ούτε τίθεται θέμα παράτασης των μνημονίων», τόνισε αργά χθες στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν νωρίτερα τα μέτρα τα οποία έχουν προβλεφθεί για το 2020 και υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ μετακινείται στις προβλέψεις του και έρχεται πιο κοντά στης Ελλάδας και της Κομισιόν».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «όσοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν διαφορές μεταξύ τους κάνουν μεγάλο λάθος» και σημείωσε πως «οι πάντες στην Ευρώπη, ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους αντιλαμβάνονται ως φορείς ενός αριστερού ρεαλισμού που οδηγεί τη χώρα στο να βγει από τα μνημόνια.

Για το θέμα του χρέους είπε, ότι «μένει να διευκρινιστεί η περαιτέρω ελάφρυνση του, που θα μας επιτρέψει να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια από τις αγορές και θα δώσει σήμα ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν προς το τέλος της τετραετίας και υποστήριξε ότι το καλύτερο σενάριο είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές.

«Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα. Προέχει να βγούμε από τα μνημόνια να προχωρήσει το αναπτυξιακό σχέδιο και το 2019 να επανεκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα», ανέφερε και εκτίμησε ότι «οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει».

«Η πολιτική αντιπαράθεση και ο διάλογος να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα. Στη νέα εποχή να ενισχύσουμε την κουλτούρα της συνεργασίας. Και αυτό αφορά ακόμη περισσότερο τις αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των συνεργασιών είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πρέπει να έχει την αναβλητικότητα που εμφανίζει και πρέπει να πάρει σαφή θέση αν θα συνεργαστεί με την πρόοδο ή τη συντήρηση για να μην συμπιεστεί. «Στη βάση του Κινήματος βλέπω ισχυρά αντιδεξιά χαρακτηριστικά που μπορούν να διευκολύνουν πλατειές συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα του τηλεφωνήματος του κ. Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ανέφερε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λειτούργησε θεσμικά και «κανείς δεν έχει το δικαίωμα όσο πλούσιος κι αν είναι να διεκδικεί ιδιαίτερη μεταχείριση για τον εαυτό του», και ζήτησε «μεγαλύτερη συναίνεση στην προστασία της αυτονομίας στην πολιτική».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.