Quantcast
Γραφείο υποδοχής επενδυτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη - enikonomia.gr
share

Γραφείο υποδοχής επενδυτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

δημοσιεύτηκε:

Γραφείο υποδοχής επενδυτών βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, στο πλαίσιο της ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα επιμελητήρια της περιφέρειας, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, το οποίο φιλοξενεί σχετικές συνεντεύξεις στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Ο πρόεδρος σημειώνει στη συνέντευξή του ότι λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα δώσουν, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, η ευκολότερη και οικονομικότερη προσβασιμότητα στα νησιά μας, η δημιουργία δυνατών επιχειρήσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα που θα βγάλει από την ανεργία νέους επιστήμονες και θα τους προσφέρει προοπτική.

«Η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού είναι ένα πεδίο που εξετάζουμε σοβαρά για να μπορέσουμε να αυξήσουμε την τουριστική περίοδο. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν προοπτικές ανάπτυξης στον θεματικό τουρισμό και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα συζητήσουμε με φορείς ενώ, θέλουμε ως φορέας να συνεισφέρουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση για να βελτιωθούν οι υποδομές των νησιών μας και να αξιοποιηθούν με σύνεση μέρη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας» όπως σημειώνει ο ίδιος.

Σε ερώτηση αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ. Σπαθής απαντά: «Λείπουν οι ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων και ταυτόχρονα υπάρχει ζήτηση από τους tour operator για δωμάτια υψηλών προδιαγραφών, οπότε διαπιστώνετε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις. Ένα γραφείο υποδοχής επενδυτών βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά μας, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και έχουμε σκοπό το επιμελητήριο να αποτελέσει τον αξιόπιστο και εξειδικευμένο συνομιλητή των επενδυτών στα επιχειρηματικά τους σχέδια στα νησιά μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.