Quantcast
Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 για την απλή αναλογική: Μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 για την απλή αναλογική: Μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους

δημοσιεύτηκε:

“Δεν είναι κακό με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία να ανοίγει τα χαρτιά της και να μην αιφνιδιάζει. Ο εκλογικός νόμος, η κατάτμηση της Β’ Αθήνας είναι ζητήματα που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα, που έχει ωριμάσει, αρκετά έγκαιρα πριν από τις εκλογές” συμπλήρωσε.

“Εμείς έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι εάν έχουν διαμορφωθεί εκείνοι οι όροι που θα οδηγήσουν σε μια επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν την είχαν υποστηρίξει, πολύ ευχαρίστως το συντομότερο δυνατόν να το φέρουμε και επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο το θέμα της απλής αναλογικής, αλλά θυμάστε η κ. Γεννηματά είχε θέσει και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, μία από αυτές ήταν το “σπάσιμο” της Β Αθηνών. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια τέτοια συνολική συζήτηση. Ούτως ή άλλως η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους για τις μεθεπόμενες εκλογές, μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους” τόνισε.

“Οι τρεις κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ήταν δρομολογημένες για τον Μάιο του ’19. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εμείς αυτό που πήραμε ως πρωτοβουλία είναι αυτή η δια νόμου σύμπτωση αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών να σταματήσει και να επαναφέρουμε την προηγούμενη πρακτική, όπου γίνονταν τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως, είναι πιθανόν να συμπέσει η ημερομηνία αυτή με τις εθνικές εκλογές. Αν συμπέσει, καλώς να συμπέσει. Όλο το άλλο σενάριο, είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία να κάνει τις κρίσεις και τα σενάρια της” πρόσθεσε.

“Μπορεί αυτή η συζήτηση να μας οδηγήσει σε μία αναμόρφωση των διοικητικών ορίων της Β’ Αθήνας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι και αυτή η αλλαγή απαιτεί πλειοψηφία 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Ισχύει, ότι ισχύει για τον εκλογικό νόμο” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.