Quantcast
Κρεμαστινός: Για το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα επιβεβλημένη η στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου μας - enikonomia.gr
share

Κρεμαστινός: Για το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα επιβεβλημένη η στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου μας

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του περί διαλόγου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή της Λίνας Κλείτου και του Γιώργου Μελιγγώνη. Παράλληλα, o κ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένη η στρατηγική της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου του.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς είναι χώροι που ψηφίζονται από τους ίδιους ανθρώπους, από ανθρώπους που πίστεψαν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος που δεν τον ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ και έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι προβληματίζονται διότι αυτά που πίστευαν δεν είδαν να υλοποιούνται. Κατά συνέπεια είναι λογικό όταν συζητούν τα κόμματα μεταξύ τους, να συζητούν πρώτα οι όμοροι χώροι. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή αν θέλετε με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το λογικό και αυτό πρέπει να γίνεται.

Δυστυχώς σήμερα μετά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, καθίσταται αδύνατη αυτή η ιστορία και δυστυχώς τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα” τόνισε ο κ. Κρεμαστινός, με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα οποία προκάλεσαν αίσθηση.

“Δεν θα χαθεί ο κόσμος εάν μετά τις εκλογές δεν μπορέσει να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με εμάς. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι αυτό που δεν έγινε την προηγούμενη φορά. Δηλαδή αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που ακολούθησε τουλάχιστον δύο φορές το σοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας και όχι να κάνουμε συνεργασίες όπως έγινε την άλλη φορά, που χάθηκε περίπου η μισή δύναμη του ΠΑΣΟΚ διότι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν ή δεν καταλάβαιναν γιατί η συνεργασία με τη ΝΔ τότε ήταν αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκλογές και χρεοκοπία της χώρας” πρόσθεσε ο Ε’ αντιπρόεδρος της βουλής.


Ο κ. Κρεμαστινός εξέδωσε στη συνέχεια και γραπτή δήλωση, με την οποία στηρίζει τη θέση της Φώφης Γεννηματά η οποία επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής προχωρά με αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

“Με αφορμή ερμηνείες που δίνονται σε πρόσφατες δηλώσεις μου επαναλαμβάνω -όπως ήδη σήμερα το πρωί δήλωσα στον REAL FM – την πάγια θέση μου ότι για την παράταξη μας, το Κίνημα Αλλαγής, είναι απόλυτα επιβεβλημένη η στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου μας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών διαλόγου και συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα θέματα της χώρας”, αναφέρει ο κ. Κρεμαστινός.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.