Quantcast
Δήμας: Δέσμευση της ΝΔ ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο για μια 10ετία και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% - enikonomia.gr
share

Δήμας: Δέσμευση της ΝΔ ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο για μια 10ετία και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

δημοσιεύτηκε:

«Το πρώτο πράγμα για το οποίο έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα κάνει, είναι ότι θα υπάρχει νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα έχει να κάνει με ένα νέο φορολογικό σύστημα, με στόχο να μην αλλάξει για μία δεκαετία και το τρίτο νομοσχέδιο θα έχει να κάνει με την απλοποίηση των διαδικασιών των αδειοδοτήσεων, όπου ουσιαστικά θα αντιστρέψουμε το βάρος απόδειξης συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο κράτος».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας, μιλώντας σήμερα στην 100η γενική συνέλευση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αναλύοντας το θέμα του φορολογικού συστήματος, ο Χρίστος Δήμας είπε ότι «το σημαντικότερο ζήτημα έχει να κάνει με τη σταθερότητά του, διότι αν θέλει κάποιος να εκπονήσει ένα σοβαρό business plan, πρέπει να έχει και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, πρέπει να ξέρει πόσο θα φορολογηθεί, διότι αν το αλλάζεις συνεχώς, τότε κανένας δεν μπορεί να κάνει ένα αξιόπιστο business plan».

Ακόμη, ο Χρίστος Δήμας είπε ότι «είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης, η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών, η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%, επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13%, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και αύξηση του ορίου υπαγωγής το ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι «εφόσον μπορέσουμε να πετύχουμε τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2%, σκοπός μας είναι να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα στο 9%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΦΠΑ με δύο συντελεστές, χαμηλό στο 11% υψηλότερο στο 22% και διαχωρισμό των υποθέσεων κόκκινων δανείων σε τρεις βασικές υποθέσεις».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.