Quantcast
Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Ποτέ δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά στο να έχουμε μία συμφωνία - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Ποτέ δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά στο να έχουμε μία συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Στη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ποτέ στα 30 αυτά χρόνια που είναι ανοικτό το Μακεδονικό δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά στο να έχουμε μία συμφωνία. Βέβαια, όπως είπε και χθες ο Πρωθυπουργός είναι σαν να είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου και να έχουμε τα τελευταία 100 μέτρα τώρα να τρέξουμε, αλλά τα 100 τελευταία μέτρα είναι πάντοτε τα πιο δύσκολα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της αποτύπωσης της γλώσσας των Σκοπίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: “Η συγκεκριμένη γλώσσα είναι μία σλαβική γλώσσα, δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική ελληνική Μακεδονία. Ένα από τα θέματα που θέλουμε να είναι καθαρό στη συμφωνία είναι ότι δεν έχει σχέση η γειτονική μας χώρα με την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της δικής μας Μακεδονίας και αυτό σας διαβεβαιώνω ότι θα αποτυπωθεί στη συμφωνία για τον απλό λόγο ότι εάν δεν αποτυπωθεί δεν θα έχουμε συμφωνία. Θέλουμε να είναι μία συμφωνία εθνικά επωφελής αλλά να μπορέσει να περάσει και από τη γειτονική χώρα”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.