Quantcast
Τσίπρας για Σκοπιανό: Είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση για να μπορέσουν οι όποιες λύσεις να αντέξουν στον χρόνο- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας για Σκοπιανό: Είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση για να μπορέσουν οι όποιες λύσεις να αντέξουν στον χρόνο- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Θέλουμε να έχουμε μία λύση η οποία θα αντέξει στον χρόνο, θα είναι βιώσιμη. Ως εκ τούτου δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σκοπιανό.

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την εξεύρεση μίας λύσης αμοιβαία αποδεκτής για το ονοματολογικό. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την εξωτερική μας πολιτική εδώ και δεκαετίες. Όπως γνωρίζετε υπερασπιζόμαστε μία γραμμή η οποία έχει διαμορφωθεί σχεδόν δύο δεκαετίες και είναι “κτήμα” τις μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως όσων έχουν κατά καιρούς διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Μας βαραίνει προφανώς η ευθύνη της συλλογικής συζήτησης, της συνενόησης διότι κάθε βήμα είναι κρίσιμο”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.


“Υπερασπιζόμαστε σε κάθε της λεπτομέρεια τις βασικές πτυχές αυτής της εθνικής γραμμής που δεν είναι άλλη από την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής σύνθετης ονομασίας, η οποία όμως, θα είναι για όλες τις χρήσεις. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πράγμα το οποίο προϋποθέτει Συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας, αλλά και την Συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα οδηγήσει σε εγγυήσεις για την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, ώστε να φύγουν τα εμπόδια ανάμεσα σε δύο γειτονικούς λαούς”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, είναι μια δύσκολη υπόθεση. Νομίζω όμως, ότι την διαχειριζόμαστε με ευθύνη. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να σας ενημερώσω, όπως είμαι ανοιχτός στην ειλικρινή και άμεση ενημέρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, καθώς θεωρώ ότι σε κρίσιμα εθνικά θέματα είναι αναγκαίο να επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση για να μπορέσουν οι όποιες λύσεις να αντέξουν στον χρόνο”.

Ο κ. Παυλόπουλος με τη σειρά του, απάντησε ότι η ενημέρωση αυτή, “είναι ακόμα πιο σημαντική όταν είναι γνωστό πως, μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές τους οι οποίες είναι θεμιτές, θα έλεγα φυσικές σε μια πραγματική Δημοκρατία. Όμως στα μεγάλα θέματα όπως είναι τα Εθνικά μας θέματα, απαιτείται όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση. Και για να αντέχουν στον χρόνο αλλά και γιατί με τον τρόπο αυτό, όταν η Ελλάδα έχει αυτή την ενότητα, είναι ακόμα πιο δυνατή σε αυτό το επίπεδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.