Quantcast
Τσιρώνης στον Realfm 97,8: Όσοι επιτέθηκαν στον Μπουτάρη, στη Γενοκτονία των Ποντίων, θα ήταν από τη μεριά των δολοφόνων - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης στον Realfm 97,8: Όσοι επιτέθηκαν στον Μπουτάρη, στη Γενοκτονία των Ποντίων, θα ήταν από τη μεριά των δολοφόνων

δημοσιεύτηκε:

Στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

«Λυπάμαι που θα το πω επειδή είμαι μισός Πόντιος και ο παππούς μου έχασε 12 αδέλφια από τους Τούρκους, εκείνο που μάθαμε στην οικογένειά μας που χάσαμε τη πατρίδα μας, ήταν πρώτα απ’ όλα ότι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι χτύπησαν δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν με εμάς και παρ’ όλα αυτά σκότωσαν τις οικογένειάς μας. Λυπάμαι που θα το πω, αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Θα είμαι σκληρός. Δηλαδή αν ήταν σε εκείνη τη θέση, εκείνη την εποχή, θα ήταν από τη μεριά των δολοφόνων. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή, εμείς που τραβήξαμε τόσα, να χτυπάμε άνθρωπο για τις απόψεις του. Και μόνο το γεγονός ότι σε ένα θεσμικό πρόσωπο το οποίο είναι δημοκρατικά εκλεγμένο επιτίθενται με τέτοιο τρόπο και τον προπηλακίζουν, τι να πω… Πού χωράει αυτό το πράγμα τουλάχιστον στην κοινότητα όσων θυμόμαστε τι έγινε στον Πόντο» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Σχετικά με το Σκοπιανό και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι από τον Ζόραν Ζάεφ, είπε: «Σήμερα βιώνουμε το Μακεδονία σκέτο και μάλιστα με χείριστη σχέση με τη γείτονα χώρα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε το τίποτα σε σχέση με αυτό. Έχουμε διαπραγματευτούμε το Μακεδονία σκέτο σε σχέση με αυτό».

«Προειδοποιώ ότι σήμερα που μιλάμε, εξαιτίας της υπογραφής του κ. Σαμαρά, βρεθήκαμε με ένα κράτος που ήδη λέγεται Μακεδονία σκέτο, άλλο αν εμείς αυτό δεν το αναγνωρίζουμε, αλλά το έχουν αναγνωρίσει 130 χώρες. Συζητάμε τι θα αλλάξει σε σχέση με το Μακεδονία σκέτο. Και για μένα κάθε σύνθετη ονομασία είναι καλύτερη από το Μακεδονία σκέτο, διπλωματικά, ειδικά αν έχουμε και erga omnes και κάποιες εγγυήσεις, ότι το σκέτο Μακεδονία δεν θα καλλιεργείται για δεκαετίες μετά» πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς που οφείλεται η βιασύνη στις διαπραγματεύσεις απάντησε: «Όσο περνάει ο καιρός εδραιώνεται το Μακεδονία σκέτο».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.