Quantcast
Προκλητικό δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Star για τον πύραυλο Bora: Με αυτόν η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Προκλητικό δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Star για τον πύραυλο Bora: Με αυτόν η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα «Star» σε δημοσίευμα της για τον βαλλιστικό πύραυλο, Bora, που κατέχουν οι γείτονες και τους ισχυροποιεί σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Ελλάδας», ενώ στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται επίσης ότι «πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού στρατού. Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία της. Πέραν αυτού, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στην θάλασσα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να συγκριθούν με τις ελληνικές».

Όσον αφορά για τον εθνικό βαλλιστικό πύραυλο της Τουρκίας, τον Bora, τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την έντονη ανησυχία της Ελλάδας.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora. Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

«Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να “αντιμετωπίσει” τον Bora…», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.