Quantcast
Κουρουμπλής: Εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

“Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» ήδη από το 1977” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’”σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα. Δήλωσε δε, πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

“Η αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία. Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα”.

Υποστήριξε ακόμα πως κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση “δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα συντάγματος στις διαπραγματεύσεις”.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως “όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» και πρόσθεσε: «Κάντε λίγη υπομονή… Μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή”.

“Η κυβέρνηση προσπαθεί φρονίμως να κλείσει ζητήματα με Σκόπια και Αλβανία. Αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στα Βαλκάνια, μια περιφερειακή δύναμη. Πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό, στη γραμμή και των προηγούμενων κυβερνήσεων” είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για το Σκοπιανό σχολίασε ότι “πολλές φορές εκτιμήσατε ότι η κυβέρνηση θα πέσει. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είτε σας αρέσει είτε όχι”.

“Ο τελικός κριτής για όλους μας θα είναι ο λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή και την έβαλε στην ανάπτυξη. Εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα” τόνισε ο υπουργός.

“Η κρίση της Ιταλίας θα πιέσει τους ευρωπαίους να πάνε πιο εύκολα στη λύση για το χρέος. Ο Τσίπρας διαμηνύει σε κάθε τόνο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτού που λέει” εκτίμησε ακόμα ο κ. Κουρουμπλής.

“Η κυβέρνηση, έχοντας ως όπλο την υπεραπόδοση των εσόδων, μπορεί μετά τον Αύγουστο να επαναδιαπραγματευθεί μέτρα όπως οι περικοπές των συντάξεων” κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.