Quantcast
Δίκτυα 5G: Aνάχωμα στο brain drain με νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Δίκτυα 5G: Aνάχωμα στο brain drain με νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη δικτύων 5G και η διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη. Υποδομές, όπως τα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, με την έμφαση να δίνεται στα δίκτυα 5G, θα προσφέρουν σύγχρονες δουλειές και καλά αμειβόμενες που θα μειώσουν τη διαροή εγκεφάλων ή brain drain, υποστήριξε ο Δρ. Χριστόφορος Κάχρης, επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ιδρυτής της startup InAccel σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. «Το επιστημονικό δυναμικό μας είναι πού δυνατό και μπορούμε να επιχειρούμε παγκοσμίως βρισκόμενοι στη χώρα μας» πρόσθεσε ο Χρ. Κάχρης.

Καταλυτική η συνδρομή των Κινητών Επικοινωνιών με το Invent ICT στην ανάπτυξη startups

Αναφερόμενος στην InAccel, ο Δρ. Κάχρης εξήγησε ότι η start-up έχει αναπτύξει μια καινοτόμο αρχιτεκτονική για επεξεργαστές ειδικού σκοπού, η οποία βοηθά τις εταιρείες που τρέχουν προγράμματα, όπως μηχανική μάθηση και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, να τις τρέξουν πολύ πιο γρήγορα και παράλληλα να εξοικονομήσουν χρήματα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία cloud σε αντικατάσταση επεξεργαστών ειδικού σκοπού. Ο Δρ. Κάχρης υπογράμμισε, επίσης, την προστιθέμενη αξία που προσέφερε η θερμοκοιτίδα  Invent ICT, η οποία υποστηρίζεται από την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην μετατροπή μιας ερευνητικής -επιχειρηματικής ιδέας σε πραγματική επιχείρηση ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, κατευθύνοντας νέους επιστήμονες στη διαμόρφωση business plan, την εύρεση επενδυτών, πελατών κτλ.

Τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως παρόμοιες ψηφιακές υπηρεσίες με αυτές που προσφέρει η InAccel θα αναπτυχθούν περαιτέρω με την ανάπτυξη των δικτύων 5G, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες υποδομές στη χώρα, καθώς διάφορες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν τη συμβολή των υποδομών υψηλής ταχύτητας στην αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας και βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη καινοτομίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημιουργία νέων start-ups και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.