Quantcast
Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό- Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes - enikonomia.gr
share

Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό- Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes

δημοσιεύτηκε:

Έκλεισε η συμφωνία για το Σκοπιανό. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Ήρθα ξαφνικά καθώς δεν μπορούσα να προγραμματίσω το σημερινό ραντεβού. Αυτή η επίσκεψη είναι για καλό σκοπό γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία που περιλαμβάνει και συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes, η οποία προβλέπει και αλλαγές στο σύνταγμα στα σημεία εκείνα που υπήρχαν αναφορές που δείχνουν αλυτρωτισμό αλλά με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά η παρακαταθήκη της αρχαίας Μακεδονίας” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Είστε ο πρώτος που ενημερώνω μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Ζάεφ, θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια θα ζητήσω από τον πρόεδρο της βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.