Quantcast
Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ φίλε και γείτονα Ζόραν» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας. Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον , δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος. Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα πορεία ασφάλειας, η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή την πορεία» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν συναντηθήκαμε πριν από 6 μήνες στο Νταβός, Ζόραν πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε», συνέχισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και τον ΟΗΕ στους οποίους οφείλεται η σημερινή παρουσία των δύο πρωθυπουργών στις Πρέσπες.

Καταλήξαμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως η συμφωνία αυτή επιτρέπει στους δύο πρωθυπουργούς να απευθυνθούν στους λαούς τους και να την στηρίξουν, και χαρακτήρισε πατριωτική τη συμφωνία.

«Είμαι λάτρης της βαλκανικής μουσικής που τραγουδιέται σε όλες τις γλώσσες. Στην τεράστια παράδοση της βαλκανικής μουσικής εξέχουσα θέση έχουν τα μοιρολόγια αλλά και τα τραγούδια χαράς, ένα τέτοιο τραγούδι ξεκινάμε να γράφουμε εδώ μαζί στις Πρέσπες και στόχος μας είναι αυτό το τραγούδι της χαράς να τραγουδιέται από πολλές γενιές μετά, στη γλώσσα μας και στη γλώσσας σας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας .
Σήμερα κάνουμε αυτό το ιστορικό βήμα, αναγκαίο για τους λαούς μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.