Quantcast
Καρτερός: "Αμήχανος Φαρισαίος" ο Κυριάκος Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Καρτερός: “Αμήχανος Φαρισαίος” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Στην εκτίμηση ότι «θα δούμε να μετατοπίζονται δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό» με αιχμή το Μακεδονικό προχώρησε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7 και πρόσθεσε «το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας ότι μετακινούνται τεκτονικές πλάκες. Η πιο ενωμένη παράταξη αυτή τη στιγμή είναι η αριστερά. Γιατί εμείς από δεκαετίες είχαμε σταθερή άποψη για το Μακεδονικό» σημείωσε.

«Η κρίση στο ΚΙΝΑΛ είναι πολύ βαθιά και είναι αβέβαιη η έκβασή της, το Μακεδονικό γίνεται λυδία λίθος. Δυσκολία υπάρχει και στη ΝΔ. Οι σοβαροί άνθρωποι εκεί μέσα που δεν είναι λίγοι καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστική και καταφεύγουν στο επιχείρημα ότι παράγονται τετελεσμένα» πρόσθεσε ο κ. Καρτερός ενώ για τη στάση του ΚΚΕ είπε «είναι ευκαιριακή και οπορτουνιστική».

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι «η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι υπονόμευση του πολιτεύματος» για να διευκρινίσει «αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει ανησυχία ότι η οικονομική κρίση θα γίνει κρίση δημοκρατίας και η διατήρηση της ομαλότητας δεν είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Καρτερός.

Ειδικά για την συμφωνία για το Σκοπιανό εκτίμησε ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή από μεγάλη πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα «γιατί θα έχουν κατασιγάσει τα εθνικά πάθη και θα έχουν γίνει στη γειτονική χώρα όλα όσα πρέπει».

Συμπλήρωσε «η ΝΔ πήγαινε από χωρίο εις χωρίον. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συναινέσει και έψαχνε προσχήματα. Η ΝΔ μας έχει κατηγορήσει και για πράγματα τα οποία είπε κάποιος εξωγήινος. Αναζητούν θεωρίες συνωμοσίας για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους και τώρα λένε ότι συνδέσαμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος με τη διαπραγμάτευση για το σκοπιανό. Να διαψεύσω τι; Συζητούσαμε κρυφά με τη Μέρκελ “δώστε μας κάτι για το χρέος να σας δώσουμε τη Φλώρινα”; Εμείς ούτε στον εμφύλιο γυρίσαμε ούτε για μειοδοσίες μιλήσαμε και μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι. Με τη λογική ότι εσείς μας βρίζατε το 2013 και εμείς σας βρίζουμε τώρα δεν πάμε πουθενά. Το διχαστικό κλίμα δημιουργήθηκε με τα μέτρα εναντίον του λαού. Η εξέγερση των Αγανακτισμένων δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό θέμα που είναι ότι η ΝΔ μας καταγγέλλει για προδοσία» είπε.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του σημείωσε «είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης καθόρισε με εσωκομματικά κριτήρια τη στάση του σε ένα εθνικό θέμα. Υποτάχθηκε στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, κινείται κάτω από τη σκιά και τη σάρισα του Α. Σαμαρά, καλλιεργούν εικόνα εθνομηδενισμού για την κυβέρνηση».

Ο Θανάσης Καρτερός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον χαρακτηρισμό «αμήχανος Φαρισαίος»: «Στη Βουλή κάνει το λιοντάρι και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, με τους φίλους του στο ΕΛΚ λέει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία. Η FAZ το αποκάλυψε. Ο κ. Μητσοτάκης θυμάστε τι έλεγε για το Μακεδονικό παλιά; Τι μύγα τον τσίμπησε τώρα; Απευθύνεται σε ακροδεξιό ακροατήριο. Δεν ξέρω τι πιστεύει. Εισάγει έναν ακραίο φαρισαϊσμό στην πολιτική ζωή. Ο Αντώνης Σαμαράς το όνομα του πατρός Μητσοτάκη δεν το ανέφερε καν στη Βουλή. Ανέφερε τη δική του εκδοχή. Και βέβαια έχουν ευθύνη για την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί. Ο εθνικισμός είναι εύκολο να αναζωπυρωθεί».

Τέλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

«Οι ΥΠΑΜ πάντα έχουν λόγο πιο σκληρό από τους υπόλοιπους υπουργούς» είπε και κατέληξε: «Η συνεργασία ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα δύσκολη ιστορία αλλά ήταν μια τίμια συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.