Quantcast
Πιτσιόρλας:Θα ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις διαδικασίες πιστοποίησης των μακεδονικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας:Θα ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις διαδικασίες πιστοποίησης των μακεδονικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τον συντονισμό των ενεργειών στήριξης των εξαγωγών και για την κατοχύρωση των σημάτων και trademarks των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Export Summit VI, με θέμα «The digital e-ra. Business on the move. Exports in the fast lane».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, να μπούμε στις διαδικασίες πιστοποίησης και κατοχύρωσης των σημάτων επιχειρήσεων και προϊόντων», υπογράμμισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις συγκεκριμένες διαδικασίες, που προωθούνται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Επιπλέον είπε ότι, στην Ελλάδα για εσωτερική χρήση έχουμε 64 κατοχυρώσεις σημάτων και προϊόντων από μακεδονικές επιχειρήσεις, 10 για ευρωπαϊκή χρήση και καμία για διεθνή, όταν στην πΓΔΜ τα αντίστοιχα νούμερα αφορούν σε 137 για εσωτερική χρήση, καμία για την Ευρώπη και δύο για διεθνή.

Τέλος ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να μετεξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη και συνέχισε λέγοντας ότι, «Δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του Ινδού Προέδρου στην Αθήνα, ούτε η παρουσία των κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Οι μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, βλέπουν την Ελλάδα σαν το σημείο επαφής τους με την Ευρώπη».





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.