Quantcast
Αδαμίδης (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ): Οι έξυπνοι μετρητές ωφελούν κυρίως τους καταναλωτές ρεύματος - enikonomia.gr
share

Αδαμίδης (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ): Οι έξυπνοι μετρητές ωφελούν κυρίως τους καταναλωτές ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

“Οι “έξυπνοι μετρητές” κατανάλωσης ρεύματος είναι ένα εργαλείο πρωτίστως στα χέρια του καταναλωτή και δευτερευόντως της εταιρίας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Mακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Αδαμίδης εξήγησε ότι,
“γίνεται τηλεμέτρηση, έτσι ώστε ο καταναλωτής να είναι σίγουρος για την κατανάλωση του ρεύματος και παράλληλα αποφεύγονται και όλες αυτές οι ρευματοκλοπές που έχουμε”.

Αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης των έξυπνων μετρητών, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ανέφερε πως “έχει μεγάλη αξία, διότι όπου τοποθετούνται οι “έξυπνοι μετρητές” έχουμε μηδενικές περιπτώσεις ρευματοκλοπών, σε σχέση με τους αναλογικούς, που παρεμβαίνει το ανθρώπινο χέρι”.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές και οι εργαζόμενοι επιδίδονται σε έναν τιτάνιο αγώνα, από τον οποίο δεν λείπουν, όπως υποστήριξε, τα ακραία περιστατικά. “Συνάδελφοί μας έχουν δεχθεί μέχρι και πυροβολισμούς, γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι έξυπνοι μετρητές, διότι έτσι θα μπορεί να γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από απόσταση, όπως στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας” υπογράμμισε.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για τα δεδομένα της χώρας, που ξεπερνάει τα 1.5 δισ. ευρώ, επεσήμανε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι “γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον διαγωνισμό και καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.