Quantcast
Ρήγας: Υπό διαπραγμάτευση το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου - Επίθεση στη ΝΔ - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Υπό διαπραγμάτευση το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου – Επίθεση στη ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας με συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με αιχμή τη διαπλοκή αλλά και την «καταστροφολογική» ρητορική που χρησιμοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Για άλλη μια φορά το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ διαψεύδεται πανηγυρικά. Την προηγούμενη περίοδο προέβλεπαν πως δεν θα κλείσει η γ’ αξιολόγηση, πως θα έρθει και επόμενο μνημόνιο, πως δεν θα υπάρξουν μέτρα για το χρέος» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «είναι πλέον σαφές πως ούτε τέταρτο μνημόνιο υπάρχει, ούτε νέα μέτρα, και η συμφωνία για το χρέος επιτεύχθηκε και είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της χώρας».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η ΝΔ αναγκάστηκε να εφεύρει άλλο αφήγημα και ξαφνικά ενδιαφέρεται για τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Μέχρι και τον κ. Μοσκοβισί τόλμησαν να εγκαλέσουν, επειδή επιβεβαίωσε πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις».

«Ας είναι προετοιμασμένη η ΝΔ για τη διάψευση και του νέου της αφηγήματος, γιατί τόσο οι συντάξεις όσο και το αφορολόγητο είναι υπό διαπραγμάτευση και η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με επιμονή, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Από δω και μπρος έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας με ποια μέτρα θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας και ευτυχώς ο δημοσιονομικός χώρος που έχει διαμορφωθεί μας δίνει περιθώριο κινήσεων» ήταν το μήνυμα του κ. Ρήγα.

Καταλήγοντας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δύο βασικούς στόχους, «την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαπλοκής». Προσέθεσε πως «ο πρώτος επετεύχθη και θα γίνει πραγματικότητα και τυπικά στις 21 Αυγούστου. Η επόμενη μεγάλη μάχη, λοιπόν, είναι με τη διαπλοκή. Η ΝΔ αντί να ζητάει συνέχεια εκλογές καλύτερα να προετοιμαστεί να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από όλα τα μεγάλα σκάνδαλα και έχει τη στήριξη μέρους των ΜΜΕ που αποσιωπούν όσο γίνεται την ανάμειξή του, σε αναμονή της εκπλήρωσης των συμβολαίων που έχει συμφωνήσει να εκτελέσει εάν αναλάβει την εξουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.