Quantcast
Ντιμιτρόφ: Είναι ένας συμβιβασμός η συμφωνία των Πρεσπών - enikonomia.gr
share

Ντιμιτρόφ: Είναι ένας συμβιβασμός η συμφωνία των Πρεσπών

δημοσιεύτηκε:

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία μας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία μας, όμως μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε το κοινό μέλλον μας. Έτσι, πιστεύω ότι θα πάρουμε μαζί μας τον λαό, κάνοντας κάποια προσπάθεια για να εξηγήσουμε. Είναι πραγματικά ένας συμβιβασμός, έτσι έχουμε δυσαρεστημένους ανθρώπους και στις δύο πλευρές. Όμως πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα κομμάτι Ευρώπης στο μέρος μας, στα Βαλκάνια”, είπε ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε ”ιστορικό βήμα” τη συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία του με τη δήλωση που έκανε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι, προσερχόμενη στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας, “όταν παρουσίασα τη συμφωνία στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου μας στα Σκόπια επικαλέσθηκα την τελευταία φράση της εισαγωγής της έκθεσης του Ιδρύματος Κάρνεγκι για τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1914, ότι δεν υπάρχει διέξοδος ούτε σωτηρία για μικρά έθνη ή μεγάλες χώρες άλλη από την αληθινή συμφιλίωση και ενοποίηση”, και εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσικό για τους δύο λαούς από το να είναι πραγματικά κοντά.

“Πιστεύω πως έτσι απελευθερώνεται ένα τεράστιο δυναμικό”, τόνισε ο κ. Ντιμιτρόφ

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που δέχεται η κυβέρνηση Ζάεφ από την αντιπολίτευση της χώρας του και πως μπορούν να ξεπεραστούν, ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την πεποίθηση πως ”αν όλοι επικεντρώσουμε στη χώρα -και επειδή πρόκειται για ιστορικό σταυροδρόμι, χρειάζεται ιστορική ευθύνη για να κάνεις το σωστό: να σκεφτούμε τη χώρα, λιγότερο το κόμμα ή το δικό μας πολιτικό μέλλον, και θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό”.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.