Quantcast
Πετρόπουλος: Σχεδιάζουμε ελαφρύνσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Σχεδιάζουμε ελαφρύνσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών

δημοσιεύτηκε:

“Μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που αποτελούσαν καθεστώς στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων” δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, στην Ημερησία.

“Πάντα θέλαμε δικαιότερη φορολογία και επιδιώκαμε την ενίσχυση ενός αναδιανεμητικού συστήματος για τον προσδιορισμό του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών και παροχών. Έχουμε εξαγγείλει ήδη από το 2017 τον μετριασμό αυτών των εισφορών με δίκαιο και αναλογικό τρόπο. Σχεδιάζουμε και επεξεργαζόμαστε τη σχετική λύση” ανέφερε.

Ερωτηθείς για την περικοπή των συντάξεων απάντησε “Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσει το θέμα όταν οριστικοποιηθούν τα δεδομένα. Προφανώς θα αξιοποιηθεί το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ, το οποίο απέτυχαν να προβλέψουν οι δανειστές. Και κυρίως το ΔΝΤ, το οποίο επέβαλε να προνομοθετηθούν οι περικοπές. Μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που αποτελούσαν καθεστώς στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στον κρατικό προυπολογισμό για το 2019 η κυβέρνηση θα ορίσει τις αναπτυξιακές στοχεύσεις και θα σταθμίσει τις κοινωνικές ανάγκες”.

“Νομοθετήσαμε διατάξεις που απαλλάσσουν από αρκετές οφειλές ασφαλισμένους, οι οποίοι κακώς επιβαρύνονταν, επειδή το σύστημα όπως ήταν δομημένο “παρήγαγε” οφειλέτες” τόνισε.

Πηγή: Ημερησία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.