Quantcast
Φάμελλος: Βασικός στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι «να μη μείνει κανείς πίσω» - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Βασικός στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι «να μη μείνει κανείς πίσω»

δημοσιεύτηκε:

“Με στόχο «να μη μείνει κανείς πίσω» το νέο πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι παγκόσμιο αλλά και τοπικό, αφορά τους πολίτες και τις κυβερνήσεις, αλλά και τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Για μας οι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη για το 2030 αποτελούν τη βάση για την αναζωογόνηση των αρχών της δημοκρατίας και της ανοιχτής υπεύθυνης διακυβέρνησης, ουσιαστικά για μια πολιτική χωρίς αποκλεισμούς” δήλωσε ο αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Οι πέντε βασικοί περιβαλλοντικοί στόχοι είναι η βιώσιμη διαχείριση νερού, η πρόσβαση στα ενεργειακά αγαθά, οι βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις, η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση που συνδέεται με την κυκλική οικονομία και τα απόβλητα και η διαχείριση και προστασία της βιοποικιλότητας” ανέφερε.

“Έχουμε δύο μεγάλα καθήκοντα αναλάβει από τον ελληνικό λαό. Το ένα ήταν να βγούμε από τα μνημόνια και το άλλο να καθαρίσουμε όλο αυτό το μεγάλο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που υπήρχε στην ελληνική κοινωνία.

Διότι μέσα στη μεγαλύτερη λιτότητα είχαν δημιουργηθεί οι μεγαλύτερες σχέσεις διαπλοκής, όπως φάνηκε από όλες τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης και για τον χώρο της υγείας.

Εμείς σε αυτά τα δύο καθήκοντα παραμένουμε συνεπείς. Τέλος Αυγούστου θα βγούμε από τα μνημόνια, θα αναπτυχθεί για έναν χρόνο τουλάχιστον πολιτική με τα δικά μας ελληνικά αυτόνομα χαρακτηριστικά, με βάση τη δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει η κυβέρνηση και θα λυθούν και πάρα πολλά ζητήματα, που πρέπει να καταλήξουν στους εισαγγελείς, όπως όλα αυτά τα ζητήματα διαπλοκής και διαφοράς. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πλήρη θητεία και νομίζω ότι αυτή είναι και η εντολή που μας έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες, ο χώρος της εργασίας και της κοινωνίας. Αλλά και μια εντολή που μας δίνει και η οικονομία, ο χώρος των επιμελητηρίων, ο χώρος των εμπόρων, ο χώρος της βιομηχανίας” τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.