Quantcast
Οι παρεμβάσεις ενόψει ΔΕΘ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Οι παρεμβάσεις ενόψει ΔΕΘ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ και συγκεκριμένα οι πολιτικές παρεμβάσεις του φθινοπώρου, που θα σηματοδοτούν την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιστροφή της πορείας της λιτότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10:30 στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατάργηση της μείωσης σε συντάξεις και αφορολόγητο το 2019 και το 2020, το πού θα κατευθυνθούν οι μόνιμες φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2019 και το κοινωνικό μέρισμα του 2019, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το ύψος όλων αυτών και ακόμη περισσότερο το ποιους θα ωφελήσουν είναι που αναμένεται να κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο τους για τα κοινωνικά στρώματα που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα κατώτατα και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Εισήγηση για τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές που έχει η κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω αναμένεται να γίνει από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παράλληλα, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και ιδίως θέματα εξωτερικής πολιτικής με επίκεντρο τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.