Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο θα καθορισθούν τα αντίμετρα ύψους 750 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο θα καθορισθούν τα αντίμετρα ύψους 750 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Για τη στρατηγική της επόμενης ημέρας από την έξοδο από τα μνημόνια συνεδρίασε επί τρίωρο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώθηκαν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία και ο δημοσιονομικός χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, με στόχο να αξιοποιηθεί αυτός υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένο τον δημοσιονομικό χώρο, ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ, που καταγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι παρεμβάσεις θα καθορισθούν σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αναμένεται να εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Θα αφορούν, μεταξύ άλλων, φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Από τις 21 Αυγούστου και μετά, σημείωναν οι ίδιες πηγές, οπότε η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, η κυβέρνηση και το κόμμα αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο, χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονίου.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.