Quantcast
Κουβέλης: Δεν επετράπη η παρουσία Ελλήνων στον έλεγχο των κινητών των δύο στρατιωτικών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κουβέλης: Δεν επετράπη η παρουσία Ελλήνων στον έλεγχο των κινητών των δύο στρατιωτικών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Η κράτησή τους αποτελεί μια πολιτική επιλογή του Ερντογάν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Τουρκία, σημειώνοντας πως αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν λύνονταν με ένα τηλεφώνημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν έχει επιλέξει κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

«Μόλις παρήλθε το δεκαήμερα κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Σημείωσε επίσης, πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες είναι συνεχής.

Επισήμανε δε, πως η λέξη αδιέξοδο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησής τους είναι μία σκληρή πραγματικότητα.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα, για ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χαρακτήρισε προσχήματα τα περί συνεχιζόμενων ερευνών στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα τηλέφωνά τους έχουν το ίδιο λογισμικό με οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την περικοπή των συντάξεων είπε ότι το θέμα θα το δούμε μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες, είπε ότι προχωράει κανονικά.

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τους Ρώσους διπλωμάτες, ανέφερε, ότι «ήταν μια πράξη ασεβής από τους Ρώσους προς την Ελλάδα, έκαναν παρέμβαση στην χώρα μας».

Δείτε τα βίντεο από τον ΣΚΑΙ:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.