Quantcast
Μέτρα από την ΚΕΔΕ για τη στήριξη των πυρόπληκτων - enikonomia.gr
share

Μέτρα από την ΚΕΔΕ για τη στήριξη των πυρόπληκτων

δημοσιεύτηκε:

Τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίαση του στο δημαρχείο της Ραφήνας, όπως αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποφάσισε να διαθέσει άμεσα το ποσό των 600.000 ευρώ στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων. Η κατανομή είναι 200 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε δήμο. Τα ποσά αυτά θα δοθούν μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων κατά προτεραιότητα, σε οικογένειες που καταστράφηκε η πρώτη κατοικία τους.

Για τη στήριξη των πυροπαθών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προτείνει να αποδεσμευθεί και να διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 1,5 εκατ. ευρώ. (500 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένα από τους πληγέντες δήμους).

Επίσης, η ΚΕΔΕ άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς. Το ποσό θα αποδοθεί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Ο λογαριασμός αλληλεγγύης έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.