Quantcast
Επίσπευση των κρατικών προμηθειών για στήριξη των πυρόπληκτων - enikonomia.gr
share

Επίσπευση των κρατικών προμηθειών για στήριξη των πυρόπληκτων

δημοσιεύτηκε:

Οι κρατικές προμήθειες για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Αττική μπορούν να επισπεύδονται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης.

“Για περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης, οι αναθέτουσες αρχές δύνανται να προσφεύγουν στην προβλεπόμενη στο άρθρο 32 του νόμου 4412/2016 (Α’ 147) διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης γ’ της παρ. 2 του ανωτέρω άρθρου”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Για τις δημόσιες συμβάσεις άνω και κάτω των ορίων, ως χρόνος έναρξης της εν λόγω διαδικασίας νοείται η ημερομηνία αποστολής προς τους οικονομικούς φορείς της πρώτης πρόσκλησης συμμετοχής σε διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το άρθρα 61 και 120 του ν. 4412/2016, ενώ παράλληλα η πρόσκληση συμμετοχής σε διαπραγμάτευση δεν απαιτείται να αναρτηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.). Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται ελάχιστη προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών.

Κατά τα λοιπά, οι σχετικές διαδικασίες λαμβάνουν χώρα με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο 4412/2016″.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.