Quantcast
Ζουράρις: Εγώ δεν θα παραιτούμουν - Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός - enikonomia.gr
share

Ζουράρις: Εγώ δεν θα παραιτούμουν – Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

δημοσιεύτηκε:

‘Εγώ δεν θα παραιτούμουν, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, με αφορμή την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, είπε ότι ”όταν οι εμπειρογνώμονες μας δώσουν ένα πόρισμα, τότε πρέπει να τεθεί το θέμα της συγκεκριμένης πολιτικής ευθύνης των πολιτικών αξιωματούχων”.

“Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ”πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων. Πολιτική ευθύνη έχουμε και εμείς που πιέζαμε λόγω ανέχειας, φτώχειας να αποκτήσουμε ένα κεραμίδι που δεν ήταν εντελώς κανονικά , το οποίο το χτίζαμε πάνω στους χειμάρρους. Το ελληνικό κράτος ήταν πάντοτε πιο αδύνατο από τον λαό σε αυτά τα θέματα”.

Κάνοντας σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων. ”Δεν γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση. Ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας δεν μπορεί να επωμιστεί το σύνολο της ευθύνης. Θα πάρω στους ώμους μου τις τελευταίες 15- 20 νομιμοποιήσεις που γίνονταν κάθε 3-4 χρόνια από το 1974 όταν μύριζε εκλογές γιατί η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις .

”Εκατοντάδες άνθρωποι κάηκαν στην Καλιφόρνια,δεν θυμάμαι να παραιτήθηκε κανείς”, κατέληξε λέγοντας ο κ. Ζουράρις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.