Quantcast
Κρέτσου: Τα έργα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν κατά 95% από την ΕΕ - enikonomia.gr
share

Κρέτσου: Τα έργα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν κατά 95% από την ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ με ποσοστό συγχρηματοδότησης των έργων 95%, που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει μόνο το 5% της σχετικής δαπάνης από δικούς της πόρους, τονίζει με δήλωσή της η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχω ήδη ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ότι τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, βάσει αιτήματος των ελληνικών Αρχών. Αυτό θα μας επιτρέψει να ανακατευθύνουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και να ξαναρχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές», αναφέρει η Κρέτσου.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των ελληνικών Αρχών και έχουμε έναν συνεχή διάλογο μαζί τους για να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια και να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβασης στο ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Επί του παρόντος, οι ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει των οποίων θα αποστείλουν την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε αυτό το ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταβάλουμε προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί σε ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για εργασίες ανοικοδόμησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής», καταλήγει η δήλωση της Κρέτσου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας δήλωσαν ότι «από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας βρέθηκε σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδια επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου. Με επιστολή του στις 25/7, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και τη λήψη όλων των δυνατών μέτρων για τη στήριξη των πληγεισών περιοχών».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.