Quantcast
Τζαβάρας: Προσπάθεια υπόθαλψης των πραγματικών εγκληματιών το να ψάχνουμε την αιτία στα αυθαίρετα - enikonomia.gr
share

Τζαβάρας: Προσπάθεια υπόθαλψης των πραγματικών εγκληματιών το να ψάχνουμε την αιτία στα αυθαίρετα

δημοσιεύτηκε:

«Το να ψάχνουμε να βρούμε αιτία στο ότι εκεί υπήρχαν αυθαίρετα και γι’ αυτό οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στον θάνατο, είναι μια προσπάθεια υπόθαλψης των πραγματικών εγκληματιών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής ΗλείαςΚώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει κτίσμα στην Ελλάδα που δεν έχει ούτε μία αυθαιρεσία. Το να μεταθέτουμε το πρόβλημα σε αυτό που είπε και εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, σε ένα σχέδιο δήθεν για την αποκατάσταση των οικιστικών στρεβλώσεων, αυτό είναι μια παραπειστική ενέργεια, η οποία υποθάλπει τους πραγματικούς εγκληματίες που ευθύνονται για τον θάνατο των 100 ανθρώπων. Δεν έχει καμιά σχέση το εάν ζούσαν σε αυθαίρετα κτίσματα με το γεγονός της πολιτικής προστασίας. Η πολιτική προστασία είναι η οργανωμένη κρατική προσπάθεια, η οποία έχει σκοπό να διασώσει τους πολίτες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών που εκδηλώνονται σε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, με διαμορφωμένες και τις οικιστικές και τις περιβαλλοντικές συνθήκες» εξήγησε ο κ. Τζαβάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα πως «όλοι όσοι επικαλούμενοι είτε την κλιματική αλλαγή είτε διάφορες γενικότητες του τύπου, ότι αυτοί κάηκαν δικαιολογημένα επειδή κατοικούσαν αυθαίρετα κτίσματα, αυτού του είδους οι απάνθρωπες και απαράδεκτες εξηγήσεις, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των ποινικών ευθυνών που είναι πελώριες και ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υποθάλπουν εγκληματίες».

Υπογράμμισε δε πως «αν πράγματι αληθεύει ότι εισηγήθηκε ο επιχειρησιακός υπεύθυνος από πλευράς Πυροσβεστικής την εκκένωση του οικισμού στο Μάτι και η Περιφερειάρχης ή αυτός που είχε την υποχρέωση να πάρει την απόφαση δεν το έπραξε, μιλάμε για συρροή ανθρωποκτονιών από ενδεχόμενο δόλο».

Ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε “παρωδία” τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και “μνημείο αιώνας ντροπής” τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. «Όταν έχουν καεί δεκάδες άνθρωπο, όταν άλλοι βρίσκονται στη θάλασσα και θαλασσοπνίγονται περιμένοντας βοήθεια, να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας και να προσποιείται ότι δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά τα τραγικά συμβάντα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «ίσως ο πρωθυπουργός να μην αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης για να είναι ουσιαστική θα πρέπει να καταλήγει και σε μία κύρωση», εξηγώντας ότι «η κύρωση είναι ή να αποπέμψει όλους τους υπουργούς που ευθύνονται ή να παραιτηθεί ο ίδιος».

Ερωτηθείς τι -κατά την εκτίμησή του- πήγε στραβά, ο κ. Τζαβάρας απάντησε: «Στραβά πήγε η επιπολαιότητα και η εγκληματική αμέλεια που επιδείχθηκε από όλους όσοι είχαν την υποχρέωση να δράσουν και (είχαν) την πολιτική αρμοδιότητα».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.