Quantcast
Der Spiegel: Νικητής της ημέρας ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Νικητής της ημέρας ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Ως νικητή της ημέρας ανακηρύσσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα στη διαδικτυακή του έκδοση το “Der Spiegel“, με αφορμή την έγκριση της τελευταίας δόσης της χώρας από τη γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού.

«Πριν από τρία χρόνια ο επικεφαλής της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Όμως μετά, ο πτυχιούχος μηχανικός πραγματοποίησε μια από τις εκπληκτικότερες μεταβολές της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας. Πρώτα πείστηκε από την Άνγκελα Μέρκελ να παραμείνει. Στη συνέχεια, κατεύνασε τους διεθνείς πιστωτές και εφάρμοσε στην πατρίδα του σκληρά προγράμματα λιτότητας» σημειώνει ο υπογράφων, που είναι επικεφαλής του γραφείου του περιοδικού στο Βερολίνο.

«Και αν σήμερα η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής δεν εγείρει την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις, μπορεί σύντομα η ελληνική κυβέρνηση να υπολογίζει σε νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων των δανειστών της. Αν ο Τσίπρας του χρόνου επανεκλεγεί, θα έχει καταφέρει αυτό που εδώ και πολύ καιρό δεν κατάφερε κανείς, να έχει δηλαδή ως αριστερός πρωθυπουργός επιτυχία με ένα δεξιό πρόγραμμα».

Πηγές: Deutsche Welle- Der Spiegel

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.