Quantcast
Le Monde: Η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά των αυθαιρέτων - enikonomia.gr
share

Le Monde: Η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά των αυθαιρέτων

δημοσιεύτηκε:

Στη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης κατά των αυθαίρετων κτισμάτων αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde/AFP.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ξεκινά μάχη κατά των αυθαίρετων κτισμάτων. Συγκεκριμένα, χθες δεσμεύτηκε να «επισπεύσει» την προβλεπόμενη κατεδάφιση περίπου 3.000 αυθαίρετων κτισμάτων γύρω από την Αθήνα, «να αναδιοργανώσει» την πολιτική προστασία και να «βελτιώσει την πρόληψη». 

Με σειρά νομοθετικών τροπολογιών και διοικητικών και οικονομικών παρεμβάσεων, θα επιταχυνθεί η προβλεπόμενη -αλλά καθυστερημένη- κατεδάφιση περίπου 2.500 αυθαίρετων κατασκευών σε δάση και περίπου 700 σε ακτές, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Γιώργος Σταθάκης. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα «μεριμνήσουν για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών» και «θα ενισχύσουν τους ελέγχους» για τοίχους και φράχτες που εμποδίζουν, παρανόμως, την πρόσβαση στη θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Σωκράτης Φάμελλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών,Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε, από την πλευρά του, επικείμενη «αναδιοργάνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας», που εγκαλείται από ειδικούς και ΜΜΕ.


Πηγές: ΑΠΕ- Le Monde

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.