Quantcast
Συνάντηση Αχτσιόγλου - Φωτίου με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Τι συζήτησαν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Αχτσιόγλου – Φωτίου με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Τι συζήτησαν

δημοσιεύτηκε:

Οι παρεμβάσεις του ΕΚΚΑ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν σήμερα, 3 Αυγούστου 2018 το αντικείμενο συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού, Θεανώς Φωτίου με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), Περικλή Τζιάρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, από την επομένη της πυρκαγιάς και έως την 1η Αυγούστου 2018, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέγραψε και συνέβαλε σε περισσότερες από 1.000 παρεμβάσεις, σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, το Δήμο Μαραθώνα και άλλους φορείς, στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά (Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι κλπ.).

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στην παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, ιατροφαρμακευτικής βοήθειας,την παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (χρόνιες ασθένειες, ψυχικές ασθένειες, υπερήλικοι), την παροχή πληροφοριών και τη διευκόλυνση της διασύνδεσης των πληγέντων με άλλους φορείς, τη στέγαση και τη σίτιση (τρόφιμα, έτοιμο φαγητό).

Οι υπουργοί ευχαρίστησαν τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανταπόκρισή τους στις προσπάθειες της άμεσης στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί τον τηλεφωνικό αριθμό 197, ως γραμμή έκτακτης ανάγκης για την παροχή επείγουσας συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης και άμεσης πληροφόρησης για τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.