Quantcast
Κουβέλης: Η κατάσταση της παρανομίας και της αυθαιρεσίας καταγράφεται ως σημαντικός συντελεστής για την τραγωδία στο Μάτι - enikonomia.gr
share

Κουβέλης: Η κατάσταση της παρανομίας και της αυθαιρεσίας καταγράφεται ως σημαντικός συντελεστής για την τραγωδία στο Μάτι

δημοσιεύτηκε:

H αποφυλάκιση του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ήταν «αναμενόμενη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, παρότι -προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν μπορούσε να προσδιορισθεί ο χρόνος απελευθέρωσής τους. «Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει.

Ο Φ. Κουβέλης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μέσα στο πρόβλημα, αφηγείται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς έζησε από τη δική του πλευρά «την αγωνία των οικογενειών των δυο στρατιωτικών στελεχών μας, το σθένος, την αξιοπρέπεια και τη λεβεντιά των δύο αξιωματικών μας», και ταυτόχρονα «το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

“Αυτό το γεγονός προκάλεσε οδύνη σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οδύνη και θλίψη και στην ίδια την κυβέρνηση. Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη εκτιμώ ότι δεν υπήρξαν. Βεβαίως επιμέρους λάθη έχουν καταγραφεί και αναζητούνται και θα αξιολογηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και από την ελληνική δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: “Η κατάσταση της παρανομίας, της αυθαιρεσίας, καταγράφεται ως σημαντικός συντελεστής για την τραγωδία, η οποία έχει συμβεί στο Μάτι. Η κυβέρνηση ακριβώς αναλαμβάνοντας, αν θέλετε, την πολιτική ευθύνη προώθησε και προωθεί άμεσα μέτρα αποκατάστασης της πολεοδομικής και χωροταξικής νομιμότητας στην περιοχή. Κάνει συγκεκριμένες επιλογές, επιλογές και μέτρα που αναμφισβήτητα θα συναντήσουν αντιδράσεις. Αλλά εκείνο που για εμάς προέχει είναι όχι τα συμφέροντα που πιθανόν να υπάρχουν και υπάρχουν σε αυτή την αυθαιρεσία. Εκείνο που για εμάς εκτιμάται ως σταθερή επιλογή είναι το συλλογικό συμφέρον. Και συλλογικό συμφέρον είναι να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα αποκαθιστούν στο μέτρο του αναγκαίου όλα εκείνα τα ζητήματα τα οποία έχουν καταγραφεί από όλες τις πλευρές ως σημαντικά μεγέθη, που είχαν ως αποτέλεσμα αυτό το οδυνηρό γεγονός της απώλειας των ζωών των συμπολιτών μας”.

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για την περίοδο από εδώ και πέρα, για την περίοδο μετά τα μνημόνια, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση αδικιών. Επίσης, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα στη διάρκεια της 8χρονης μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.