Quantcast
Πολάκης: Κατηγορούν τον Τσίπρα για διχασμό όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους - enikonomia.gr
share

Πολάκης: Κατηγορούν τον Τσίπρα για διχασμό όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους

δημοσιεύτηκε:

“Κατηγορούν τον Τσίπρα για διχασμό όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους” δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΠαύλος Πολάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα τελειώσουν τα δύσκολα για τους πολίτες τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, ανέφερε: “Νιώθουμε μια δικαίωση για την επιλογή που κάναμε το καλοκαίρι του ’15. Οταν κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ο οποίος όμως δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ετοίμαζαν και είχαν συμφωνήσει για τη χώρα ο Σαμαράς και η προηγούμενη κυβέρνηση. Δώσαμε κάποιες δυνατότητες με αυτή τη συμφωνία να στηρίξουμε τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, το οποίο και κάναμε” και επεσήμανε:

“Θεωρώ ότι η Ιστορία έγραψε ότι τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μέσα από το σύστημα εξουσίας που είχαν φτιάξει, μέσα από το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο της εξαγοράς, του πελατειακού κράτους και του «μαύρου» χρήματος που είχαν διαμορφώσει, χρεοκόπησαν τη χώρα. Την έβαλαν στην «κρεατομηχανή» που λέγεται μνημόνια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με τη στήριξη που έδωσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κατάφερε να βγάλει τη χώρα απ’ αυτές τις συνθήκες της επιτροπείας και της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας”.

Όπως υπογράμμισε, “δεν είναι όλα ρόδινα ούτε περπατάμε με λυμένες τις κοτσίδες στα λιβάδια. Όμως επαναποκτούμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για το πώς πρέπει να χειριστούμε τα πράγματα, υλοποιώντας κάποιες δεσμεύσεις”.

Εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνει ότι “ο Στουρνάρας ήθελε να συνεχιστούν τα μνημόνια για να συνεχίζεται και η λιτότητα στον λαό. Θέλει να σώσει τον εαυτό του και να υπονομεύσει τη χώρα”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.