Quantcast
Η απάντηση της Δούρου στον Καπερνάρο: Η Περιφέρεια ουδεμία γνώση μπορούσε να έχει για το οποιοδήποτε σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα - enikonomia.gr
share

Η απάντηση της Δούρου στον Καπερνάρο: Η Περιφέρεια ουδεμία γνώση μπορούσε να έχει για το οποιοδήποτε σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα

δημοσιεύτηκε:

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου απάντησε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση της ότι, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα που κάνει αναπαραγωγή της άποψης του συνηγόρου οικογενείας θυμάτων της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικής, Βασίλη Καπερνάρου, ότι ο δήμος Μαραθώνα δεν διέθετε Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η περιφερειάρχης τονίζει : «Ως γνωστόν οι Δήμοι ούτε ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια ούτε είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην αιρετή Περιφέρεια τις αποφάσεις τους ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Αν κάποια από αυτά χρειάζεται να υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας, αυτά τίθενται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια».

Και συνεχίζει: «Με απλά λόγια: η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων. Εξ αυτών συνάγεται ότι η Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδεμία γνώση είχαν ή μπορούσαν να έχουν για ύπαρξη ή μη ύπαρξη οιουδήποτε σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.