Quantcast
Αυλωνίτου: Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες - enikonomia.gr
share

Αυλωνίτου: Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες

δημοσιεύτηκε:

“Νέο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνουμε, γιατί το νέο ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα. Αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί” δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον “Θέμα 104.6”.

“Η Αριστερά είναι ο πυρήνας αυτής της κυβέρνησης, θα συνεχίσουμε όμως να διεκδικούμε και την επόμενη εκλογή μας, όχι πλέον ως Αριστερά, αλλά ως κόμμα που πραγματικά θα μπορούν να ακουμπήσουν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, αυτό λέγεται κεντροαριστερά. Αυτό αποτυπώνεται με τη διεύρυνση, τα μνημόνια έχουν φέρει αλλαγή, αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς” τόνισε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά και θα είναι ο πυρήνας μιας νέας κυβέρνησης, στην οποία θα μπορούν να ακουμπήσουν πολλοί Έλληνες πολίτες. Ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό, ο πυρήνας θα είναι αριστερός” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό σχολίασε: “μεγάλη ανανέωση για πρώτη φορά, επιτέλους. Ήταν 13 νέοι άνθρωποι, για μένα είναι σημαντικό. Με χαροποίησε το γεγονός ότι η γυναικεία παρουσία εκφράστηκε περισσότερο. Ήταν άσχημο για μια αριστερή κυβέρνηση να έχει λιγοστή γυναικεία παρουσία. Και μάλιστα σε ένα δύσκολο υπουργείο όπως το Προστασίας του Πολίτη έσπασε ένα ταμπού, μένει να δούμε πως θα τα πάνε”.

Αναφερόμενη στην υπουργοποίηση της κυρίας Παπακώστα δήλωσε “η κ. Παπακώστα δεν εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία διαγράφηκε από το κόμμα της γιατί έκανε παρατήρηση στον κ. Γεωργιάδη, όταν γνωρίζουμε ότι δυστυχώς η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί σε ένα ακροδεξιό κόμμα” και συμπλήρωσε “η κ. Παπακώστα ήταν ανεξάρτητη, έχει δει πολύ θετικά για παράδειγμα την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ξέρω τι θα γίνει, θα δούμε τι θα εφαρμόσει στο υπουργείο”.

Ερωτηθείσα για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι “δεν έχω κοιτάξει ακόμα αν μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ. Έχουμε περιθώριο να τον πληρώσουμε σε πέντε δόσεις. Αλλά νομίζω ότι το 62% θα πληρώσουν τα ίδια. Ένα 24% θα έχουν μείωση και ένα 14% θα έχουν αύξηση με μέσο όρο αύξησης 12 ευρώ. Βεβαίως παραμένει άδικος ο ΕΝΦΙΑ, δεν τον νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τον έφερε, είπε ότι θα είναι προσωρινός και τον έκανε μόνιμο. Τον διατηρήσαμε γιατί ζούσαμε μέχρι πριν από λίγες ημέρες σε ένα μνημονιακό καθεστώς. Τα μνημόνια τελείωσαν. Περιμένετε να ακούσετε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Εκεί αναμένουμε να ακούσουμε μια σταδιακή μείωσή του ΕΝΦΙΑ περίπου στο 30%, από όσο γνωρίζω. Και εγώ θέλω να δω οι περισσότεροι πολίτες που έχουν ανάγκη να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ κάποια στιγμή. Ήδη με τον σημερινό ΕΝΦΙΑ, κάπου 17.000 πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο”.


Πηγή: enikos.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.