Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου: Το σχέδιο της επόμενης μέρας να έχει προοδευτικό πρόσημο - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου: Το σχέδιο της επόμενης μέρας να έχει προοδευτικό πρόσημο

δημοσιεύτηκε:

«Η ανάδειξη ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου αποτελεί αναγκαιότητα της εποχής μας», τονίζει η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Σημειώνει ότι «έχει σημασία το σχέδιο της επόμενης μέρας να έχει προοδευτικό πρόσημο» και σύμφωνα με την ίδια «αυτό προϋποθέτει ισχυρό κοινωνικό μέτωπο στη χώρα μας και συμμαχίες για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Ευρώπη».

Διευκρινίζει ότι δεν είναι μεσολαβήτρια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ υπογραμμίζει ότι ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί «στη βάση ιδεών, αξιών διαλόγου και προγραμματικών προτάσεων που να ανταποκρίνονται στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα».

Για την συνύπαρξη στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα με τον Π. Καμμένο και την Κ. Παπακώστα, δηλώνει με βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα είναι άριστη, καθώς και ότι «το προοδευτικό – αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης είναι σαφές και αποτυπώνεται καθαρά στις πολιτικές της προτεραιότητες και κατευθύνσεις».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ήταν και το ότι στη μεταμνημονιακή εποχή «η υλοποίηση ενός σχεδίου θεσμικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής ανασυγκρότησης απαιτεί συλλογική προσπάθεια και ευρύτερη συστράτευση».


Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.