Quantcast
Έρχεται νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018 οι άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (http://edu.sepve.org.gr/ ) προκειμένου να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΣΕΠΒΕ κατάρτισης – πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.


Το πρόγραμμα που θεωρείται “πύλη εισόδου” για την αγορά εργασίας στο χώρο της Πληροφορικής, υλοποιείται από πέρυσι και στις πέντε Περιφέρειες του Βορειοελλαδικού τόξου, από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και την Επιτελική Δομή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος του προγράμματος είναι 1000 άνεργοι νέοι από την Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη να καταρτιστούν και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, ώστε στη συνέχεια να απασχοληθούν στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.


Τέλος επισημαίνεται ότι, όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος (εκείνοι δηλαδή που θα ολοκληρώσουν τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και θα πάρουν μέρος στη διαδικασία πιστοποίησης) θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ/ώρα Χ 120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης (3 ευρώ/ώρα Χ 260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.