Quantcast
Σταθάκης: Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων προχωρούν και θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων προχωρούν και θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίστηκαν σήμερα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην περιοχή Λιμνιώνα στο Γραμματικό, ύστερα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνεργεία εργάζονταν από νωρίς το πρωί για την κατεδάφιση τριών κτισμάτων που βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση.

«Οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας:

«Ταυτόχρονα, ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος δίνει ισχυρά κίνητρα για τη συμμόρφωση των πολιτών με τη διαδικασία της αυτοκατεδάφισης».

«Οι παραπάνω διαδικασίες”, είπε, “εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας, που περιλαμβάνει: την ανάρτηση και επικύρωση των δασικών χαρτών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, την εκπόνηση νέων Ειδικών και Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων, τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από τους δήμους. Παράλληλα, απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών με το πληροφοριακό σύστημα e-‘Αδειες και ενισχύεται ο μηχανισμός αποτροπής αυθαιρεσιών με τη δημιουργία του επιτελικού, εποπτικού, φορέα των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης».

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική.

Αύριο πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΝ, με τον μειοδότη εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών- Σουνίου (35-70 χλμ).

Για την επόμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί κατεδαφίσεις στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.