Quantcast
Στη Βουλή η μήνυση κατά Τόσκα και Σκουρλέτη για την τραγωδία στο Μάτι - enikonomia.gr
share

Στη Βουλή η μήνυση κατά Τόσκα και Σκουρλέτη για την τραγωδία στο Μάτι

δημοσιεύτηκε:

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών,Πάνου Σκουρλέτη και κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Νίκου Τόσκα, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βάρβαρα Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η μήνυση διαβιβάστηκε σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί αποστολή στη Βουλή δικογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών.

Η μηνύτρια, εκτός των δύο υπουργών, στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Μαραθώνα.

Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος της μηνύτριας Βασίλης Καπερνάρος μετά την κατάθεση της μήνυσης, η προσφυγή της κ. Φύτρου «ανοίγει τον δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή».

Ο συνήγορος είχε δηλώσει ότι για την τραγωδία υπάρχουν «εγκληματικές ευθύνες και στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.