Quantcast
Φωτίου: Σχεδιάσαμε ένα νέο κράτος πρόνοιας, που αφορά όλους τους πολίτες - enikonomia.gr
share

Φωτίου: Σχεδιάσαμε ένα νέο κράτος πρόνοιας, που αφορά όλους τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

«Πιστεύουμε ότι βήμα-βήμα, μετά την 21η Αυγούστου με την έξοδο από τα μνημόνια, που ήταν μία πολύ σημαντική μέρα, η κατάσταση θα αρχίσει να καλυτερεύει. Αυτή είναι η προσδοκία μας» επεσήμανε η αναπληρώτριαυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την επέκταση των τεσσάρων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε η υπουργός, το 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ελλειμματικό κράτος πρόνοιας και πρόσθεσε ότι τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2016), σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, σχεδιάστηκε ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το πιλοτικό πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), ενώ, ήδη, από το δεύτερο έτος, «σχεδιάσαμε ένα νέο κράτος πρόνοιας, το οποίο δεν αφορά τους ευάλωτους, αλλά όλους τους πολίτες».

Η κυρία Φωτίου μίλησε, μεταξύ άλλων, και για κάποιες δράσεις του χαρτοφυλακίου της, που είναι τα σχολικά γεύματα και το επίδομα παιδιού, το οποίο, όπως υπογράμμισε, δεν αφορά τους φτωχούς, αλλά πάρα πολλά εισοδήματα. Όπως σημείωσε «κάθε ευρώ στην πρόνοια έχει δημοσιονομικό συντελεστή. Είναι ανάπτυξη τα λεφτά για την πρόνοια».

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τόνισε ότι μέσα σε τρία χρόνια «αυξήσαμε τις θέσεις, τα voucher που δίναμε κατά 50%» και επεσήμανε ότι θα καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς στη δεύτερη φάση.

Παράλληλα, είπε ότι οικοδομείται ένα κράτος, το οποίο δεν θα είναι πια πελατειακό και υπογράμμισε ότι «δημιουργήσαμε 240 Κέντρα Κοινότητας στους δήμους, όπου ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται αναλυτικά για το τι δικαιούται. Αφήνουμε οριστικά το παρελθόν πίσω μας».

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.