Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών απάντησε ότι “Τεχνικά δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει μεγάλη εμπειρία στην διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών, ήδη αυτές τις ημέρες έχουμε κάνει μια αναλυτική συνεργασία με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, θα είμαστε απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας τέτοιας πολύπλοκης και πολυδιάστατης εκλογικής αναμέτρησης. Το πολιτικό ζήτημα είναι μια διαφορετική συζήτηση, ο σχεδιασμός που έχει κάνει η κυβέρνηση και αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές και από τα πιο επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού, είναι η εξάντληση της τετραετίας. Ειδικά τώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι ακριβώς η περίοδος που ο Έλληνας πολίτης πρέπει να δει στην καθημερινότητα του, στην τσέπη του αν θέλετε, τα θετικά αποτελέσματα, που παρατηρούμε σε μακροοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο. Χρειάζεται δουλειά τους επόμενους μήνες από την κυβέρνησή μας ώστε να μετουσιωθεί στην καθημερινότητα αυτή η οικονομική επιτυχία. Μία πρόωρη εκλογική διαδικασία θα ανέτρεπε αυτή την πορεία προς την ομαλοποίηση και την ανάπτυξη”.

“Για να βγάλουμε από τη μέση της εξίσωσης τη συζήτηση περί ομολόγων, η πορεία των ελληνικών ομολόγων ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων με τις αυξομειώσεις και με την διακύμανση που παρατηρείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με αυτή την έννοια είναι ακόμα πιο κρίσιμη και σημαντική και τελικά αποδεικνύεται αποφασιστικής σημασίας η απόφαση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2017 να προχωρήσει στη δημιουργία του χρηματοδοτικού μαξιλαριού ώστε να μην εξαρτώμαστε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από αυτές τις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών. Όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό που επετεύχθη είναι μια καθαρή έξοδος και επισημαίνουν το πόσο σημαντική ήταν η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης” τόνισε.

“Βλέπω αυτές τις ημέρες τα σχόλια περί παροχολογίας. Κάτι το οποίο ελπίζω να έμαθε σε όλους μας αυτή η κρίση των τελευταίων οκτώ χρόνων είναι ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και οι επιτυχίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα να μην πάνε χαμένες. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο από τον Πρωθυπουργό και τα οποία θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες, γι’αυτό είναι κρίσιμη η ολοκλήρωση αυτού του εκλογικού κύκλου. Αυτά τα μέτρα θα βασίζονται και θα καλύπτονται από τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία τρια χρόνια. Δεν πρέπει να μπούμε σε μια λογική του παρελθόντος, που επικράτησε τις προηγούμενες δεκαετίες και μας έφερε σε αυτή την κρίση, μιας ακατάσχετης παραχολογίας που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της χώρας” και συμπλήρωσε “γίνεται μια προσπάθεια λελογισμένης επέκτασης με σαφή προσανατολισμό στον τερματισμό της λιτότητας, ο λαός έχει υποφέρει, τελειώνει μαζί με τα μνημόνια αυτός ο κύκλος της λιτότητας και της δημοσιονομικής συρρίκνωσης, και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτή τη λογική”

“Το πολιτικό ματς είναι απολύτως ανοιχτό, παρά τις διαφορές που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Μετά την 20η Αυγούστου έχουμε μπει σε μία διαφορετική φάση. Η κυβέρνηση μας κλήθηκε να υλοποιήσει ένα δύσκολο, επώδυνο πρόγραμμα, προσπάθησε να το κάνει με έναν κοινωνικά ανεκτό τρόπο. Νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση το επόμενο διάστημα που σηματοδοτείται και εκκινεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αυτό που διακυβεύεται τους επόμενους μήνες δεν είναι ποιος θα είναι στην κυβέρνηση της χώρας και ποιος θα κερδίσει το ματσάκι, αυτό που διακυβεύεται είναι η πορεία της χώρας για πολλά χρόνια μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση του 2019 θα έχει αυτόν τον χαρακτήρα” ανέφερε.

“Εμείς δεν εμφανίζουμε μια εξωραϊσμένη εικόνα, μόλις χθες ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία. Είναι μια σημαντική αποκλιμάκωση” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.