Quantcast
Τσίπρας: Είναι η πρώτη φορά που o πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, μετά την κρίση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Είναι η πρώτη φορά που o πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, μετά την κρίση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Ιστορική χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Στη σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει. Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια της ΔΕΘ. Είπε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάπλαση και στο σημείο αυτό παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Ταίπρα ότι θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

Βγαίνοντας από το κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός προέβη σε μια σύντομη δήλωση: «Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, μπορούμε να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε το μέλλον της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, όπως εμείς επιθυμούμε, στο πλαίσιο, βέβαια, των δημοσιονομικών που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, μετά την κρίση, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Κι αυτό είναι νομίζω είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά είναι και μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει τα φτερά της, διότι μπορεί να γίνει η οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.