Quantcast
Φάμελλος: Η σημασία της ολοκλήρωσης του προγράμματος και των μνημονίων - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Η σημασία της ολοκλήρωσης του προγράμματος και των μνημονίων

δημοσιεύτηκε:

«Πρώτη Έκθεση μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία έχουν πλέον ένα νέο βηματισμό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στη σημασία της 83ης ΔΕΘ.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm” ο κ.Φάμελλος είπε ότι, «Η ολοκλήρωση του προγράμματος και των μνημονίων μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πλέον πλεονάσματα προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τροφοδότηση της εργασίας».

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το βράδυ θα κάνει έναν απολογισμό όλων των μεγάλων αλλαγών που γίνανε στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. «Η έξοδος από το πρόγραμμα προφανώς θα σηματοδοτήσει την τοποθέτησή του».

Αναφερόμενος στο δικό του πεδίο του περιβάλλοντος και της ενέργειας υπογράμμισε ότι το περιβάλλον δίνει νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Όσον αφορά στην ενέργεια, σημειώνει ότι «είναι μια μεγάλη βιομηχανία πλέον οικονομικής παραγωγής, και είναι σημαντικό το ότι η χώρα μας συνδέει την έξοδο από το μνημόνιο με την λειτουργία και μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο».

«Δημιουργεί και έναν άλλο γεωπολιτικό ρόλο για την Ελλάδα και μας δίνει τη δυνατότητα πλέον να έχουμε και πιο ισχυρή φωνή», τόνισε.

Τέλος, σημειώνοντας ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης στηρίζεται και σε νέες αθλητικές και σε νέες πολιτιστικές υποδομές, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συζήτηση που γίνεται την τελευταία περίοδο με τον ΠΑΟΚ για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο ανακατασκευής ή νέας κατασκευής του γηπέδου, ανακοινώνοντας ότι τα συγκεκριμένα βήματα για το έργο θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.