Quantcast
Πετρόπουλος: Δεν είναι τόσο γρήγορη η ανάπτυξη όσο η κατάρρευση - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Δεν είναι τόσο γρήγορη η ανάπτυξη όσο η κατάρρευση

δημοσιεύτηκε:

Μπορούμε να πιστεύουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να το ισχυριζόμαστε ότι στην επόμενη κυβερνητική μας θητεία θα ολοκληρώσουμε μια πορεία ανάκαμψης που φέρνει την Ελλάδα στη θέση των ισχυρών, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως “μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να ξαναχτίσουμε τη χώρα μέσα από τα ερείπια τα οποία δημιουργήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια”.

«Η Θεσσαλονίκη είναι στα γιορτινά της γιατί πραγματικά μια νέα περίοδος επιτευγμάτων και αποτελεσμάτων ξεκινά που η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει στην αφετηρία της κυβερνητικής της θητείας για να έχουμε πραγματικά τη χαρά σήμερα να λέμε ότι οι πολιτικές μας στοχεύσεις αρχίζουν να αποκτούν εκείνη τη δυναμική που έτσι κι αλλιώς η εφαρμογή θετικών πολιτικών προκαλεί. Και στην κοινωνία και στην οικονομία γενικά στην κοινωνική συνοχή τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και η πολιτική έχουν πολλά επίπεδα που θα αποδώσουν», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Όπως επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός σήμερα θα επιβεβαιώσει αυτά που λέγαμε από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας. Λέγαμε ότι θα χτίσουμε ένα στέρεο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θεμελιωμένο σε κανόνες που εξασφαλίζουν την μακρόχρονη βιωσιμότητά του, θα πετύχουμε καλή λειτουργία των οικονομικών. Πετύχαμε ακόμα καλύτερη και από αυτή που εμείς προσδοκούσαμε, είναι ακόμα καλύτερη και τα περιθώρια είναι αρκετά και τέτοια που θα μπορούμε πραγματικά να πάμε και στο τρίτο στάδιο τόσο σύντομα.

Μέσα σε 3, 5 χρόνια και 1,5 έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, πριν καλά καλά τελειώσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της λειτουργίας του, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μείωση εισφορών εκεί που είναι υψηλές και το είχαμε πει από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, αλλά και σε μέτρα για τις συντάξεις» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είναι βελτιώσεις και ενισχύσεις, είναι αυτό που κάποιος μπορεί να λέει ελάφρυνση. Εγώ στην ελάφρυνση στον ελεύθερο επαγγελματία βλέπω την οικονομική ενίσχυση και του ιδίου και της ικανότητάς του να παράγει και να αποδώσει ακόμη περισσότερες ωφέλειες. Στην απασχόληση η οποία πραγματικά όπως ξέρετε η ΕΛΣΤΑΤ μίλησε για 19.1% χθες, έχουμε λοιπόν θετικά αποτελέσματα. Και στην απασχόληση θα επιταχυνθούν αυτά τα καλά αποτελέσματα και με τα προγράμματα απασχόλησης που έχουν σχεδιαστεί από τον Νάσο Ηλιόπουλο και με έμφαση κυρίως στους νέους που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα οι οποίοι θα έχουν τα πρωτεία σε αυτά τα μέτρα ενίσχυσης με ικανοποιητικές και αξιοσέβαστες αποδοχές, επιστήμονες με κατάρτιση με συγκρότηση που θα γυρίσουν πίσω διότι αυτό είναι το μέλημα αυτής της κυβέρνησης να ξαναχτίσουμε τη χώρα μέσα από τα ερείπια τα οποία δημιουργήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια».

«Δεν είναι τόσο γρήγορη η ανάπτυξη όσο η κατάρρευση» επισήμανε ο υφυπουργός τονίζοντας πως «η κατάρρευση δυστυχώς ήρθε με τόσο ταχύ ρυθμό που δεν μπορούσες καν να την συγκρατήσεις. Ήταν ασυγκράτητη αυτή η πτώση με πολλαπλά ολέθρια αποτελέσματα και στην οικονομία και στην κοινωνία. Το χτίσιμο είναι πιο δύσκολο. Η ανεργία γρήγορα ανεβαίνει, δύσκολα κάμπτεται κι όμως μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έπεσε 8 εκατοστιαίες μονάδες η ανεργία . Μπορούμε να πιστεύουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να το ισχυριζόμαστε ότι στην επόμενη κυβερνητική μας θητεία θα ολοκληρώσουμε μια πορεία ανάκαμψης που την Ελλάδα την φέρνει στη θέση των ισχυρών ιδίως στην περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια που ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες αρκεί κάποιοι να ξεπεράσουν την τυφλότητα που τους διακρίνει να μην βλέπουν τις ευκαιρίες μέσα από τις διεθνείς σχέσεις που η χώρα μας αναπτύσσει. Παράδειγμα είναι η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ σήμερα αν δεν είχε αξία η Ελλάδα δεν θα είχαμε αυτή τη συμμετοχή των ΗΠΑ . Αυτοί ξέρουν καλύτερα από πολλούς που εδώ κλείνουν τα μάτια στον λαό και σπέρνουν άλλου είδους αντιλήψεις, αντιλήψεις αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές . Εμείς θα προχωρήσουμε και συνεχίζουμε και θα πετύχουμε, είναι βέβαιο».

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.