Quantcast
Τσίπρας για συντάξεις: Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2019, οι θέσεις και προβλέψεις του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνονται - enikonomia.gr
share

Τσίπρας για συντάξεις: Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2019, οι θέσεις και προβλέψεις του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνονται

δημοσιεύτηκε:

«Η μεγάλη αγωνία, όμως, σήμερα αφορά στο εάν τα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ για το 2019 θα εφαρμοστούν ή όχι», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε με σαφήνεια ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις που έχουμε για το 2019, η θέση, οι απόψεις και τα επιχειρήματα του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνονται». Δήλωσε βέβαιος ότι αντίθετα ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το ’19 μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Αυτήν τη θέση, αφού την επαληθεύσουμε από τα στατιστικά στοιχεία το επόμενο διάστημα, θα την εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν, όπου θα παρουσιάσουμε, όπως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, περί τα μέσα Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμό του 2019», σημείωσε.

«Ήδη διαφαίνεται ότι οι εταίροι μας αποδέχονται και είναι ευτυχείς για τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αλλά εμείς ταυτόχρονα θα τους εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό, πέρα από αχρείαστο δημοσιονομικά είναι και μη διαρθρωτικό αλλά και αντιαναπτυξιακό», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.