Quantcast
Ένας χρόνος από το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ" - Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις οι πληγέντες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ένας χρόνος από το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ” – Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις οι πληγέντες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, από την ημέρα που το δεξαμενόπλοιο“Αγία Ζώνη ΙΙ”βούλιαξε, απελευθερώνοντας χιλιάδες τόνους πετρελαιοειδών στον Σαρωνικό.

Το “Αγία Ζώνη ΙΙ” βυθίστηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, τα ξημερώματα,στον Σαρωνικό, λίγο μετά τον απόπλου του από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, μετέφερε 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς είχε οδηγήσει σε απόγνωση ψαράδες, καταστηματάρχες και απλούς πολίτες. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η διαδικασία των αποζημιώσεων μέσω του Διεθνούς Οργανισμού IOPC Funds, αναμένεται να τραβήξει σε βάθος χρόνου. Περίπου 100 πληγέντες, παράκτιοι αλιείς, ιχθυέμποροι και εστιάτορες, μπαίνουν στην τελική φάση συγκέντρωσης δικαιολογητικών, προκειμένου να τα υποβάλουν μαζικά μέσω του νομικού εκπροσώπου τους στο γραφείο διαχείρισης αξιώσεων που άνοιξε ο IOPC, στον Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο.



Τον δρόμο διεκδίκησης αποζημίωσης, σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ είχε ανοίξει ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και μάλλος θα είναι ο πρώτος που θα την λάβει.


“Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε αποζημιωθεί στο σύνολο των αξιώσεών μας. Έχουν εξεταστεί τα χαρτιά μας και ενώ μας ζητούν κάποιες διευκρινίσεις είμαστε ξεκάθαρα στην τελευταία ευθείας” δήλωσε στα ΝΕΑ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.